MAGYARENGLISH

  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004
  • 2003
  • 2002
  • 2001
  • alapítás
  • kapcsolatok
  • frissítve 2016. 01. 08.

    A közhasznú tevékenység rövid tartalmi ismertetése

    Az Egyesület 2005-ben is az Alapszabályban rögzített feladatok szerint, a Népegészségügyi Programban megfogalmazott táplálkozási prevenciós alapelvek alapján végezte közhasznú tevékenységét.
    2005. évi közhasznúsági jelentés teljes szövege
     
    Táplálkozási prevenció
    Egészségnapokon országszerte 8 alkalommal vettünk részt szponzorként és/vagy kiállítóként (pl. Vár az egészség, Józsefvárosi Egészségnap. Szív Világnapja, Tiéd a pálya). A Sziget Fesztivál keretében a Civil Szigeten kétnapos részvételi lehetőséget nyertünk pályázat keretében. Itt teszteltük interaktív CD-nket és végeztünk táplálkozási felmérést.
    A Fővárosi Gázművek Rt. támogatásával, „Ételed az életed” címmel rendeztünk 2x3 napos főzőtanfolyamot középiskolásoknak 2005. augusztus 22–24.és 29–31.között.
     
    Iskola
    Folytattuk korábbi közös tanácsadó programjainkat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével elsősorban az 5. osztályosok körében. 2005-ben lehetőségünk nyílt az MDOSZ oktatóprogramjainak fejlesztésében való közreműködésre és saját interaktív anyagok kidolgozására is, amelyeket a Szigeten teszteltünk.
    Ezzel párhuzamosan bekapcsolódunk az iskolai büfék egészséges kínálatának elősegítésébe (plakátok szponzorálása, kihelyezése, táplálkozási oktatás szervezése és lebonyolítása, tájékoztató anyag szerkesztése).
     
    Kommunikáció (sajtó, internet)
    Szívbarát Híradó, a program hírlevele. 2005-ben egy számunk jelent meg, áprilisban.
    Szakmai cikkeket az Élelmiszer, az Élelmezésvezető, a Progresszív, a Szupermarket és az ÚJ DIÉTA folyóiratokban közöltünk.
    Az interneten elindítottuk elektronikus hírlevelünket, honlapunkat folyamatosan frissítjük.
     
    Élelmiszer-ipari promóció
    A Szívbarát védjeggyel ellátott (tanúsított) korszerű, egészségmegőrző élelmiszerek körének bővítése négy új védjegyes termék (Flora majonéz, 3-féle Nobilis almaszirom) tanúsításával.
     
    Szakmai kiállítások, fórumok. Előadással és szóróanyaggal, termékbemutatóval az alábbi konferenciákon vettünk részt:
    Szponzoráció: 5 szakmai konferenciát támogattunk (elsősorban nyomtatott anyagokkal).
    Előadás: 7 szakmai konferencián vagy továbbképzésen összesen 12 előadást tartottunk.
    Kiállítást 4 alkalommal rendeztünk továbbképzésen vagy konferencián.
    A rendezvények közül legsikeresebb az Ételed az életed! Táplálkozás – egészség – megelőzés című, kreditpontos továbbképzésünk volt 2005. november 12-én. A részvevők (közel 400 fő) 6 szakmai előadást hallottak, melyek anyagát nyomtatott formában is megkapták. A szünetben a Szívbarát gyártók jóvoltából kóstolóra is volt lehetőség.
     
    Kutatás
    Mit esznek a Szigetlakók, és mit gondolnak a korszerű táplálkozásról? című kutatásunk eredményét 2006-ban publikáljuk. Szívbarát kritériumrendszer fejlesztésére irányuló kutatásunk első fázisa komoly szakértői munka befektetésével 2005 decemberében lezárult.
     
     
     Dr. Harsányi László
    elnök
      
    Budapest, 2006. március 29.

    Elfogadva az EME
    2006. május 2-i éves közgyűlésén
    Megjelent a Magyar Hírlap 2006. május 31-i számában