MAGYARENGLISH

frissítve 2016. 01. 08.

Olajessimo étolaj

Az omega-3-zsírsavak és származékaik (EPA, DHA) fontos szerepet játszanak a szív-ér rendszeri betegségek megelőzésében, sőt terápiájában is, mivel csökkentik a vér koleszterin- és trigliceridszintjét. Táplálkozásunkkal omega-3-zsírsavszükségletünk mindössze 10%-át fedezzük, míg az omega-6-zsírsavakból a szükséges mennyiség 20-30-szorosát is felvesszük.
Az Olajessimo finomított étolaj esszenciális zsírsavösszetétele lehetővé teszi az omega-3- és omega-6-zsírsavak kedvező arányú (1:1) felvételét, sőt, kiemelkedően magas az olajsavtartalma (min. 70%) is. Kellemes illatú, aranysárga színű, egyaránt használható hidegen, salátaolajként, öntetek készítésére és főzésre, sütésre is (max. 170 °C-ra hevítve). Az Olajessimo 2006-ban érdemelte ki a Szívbarát védjegyet.
További információ