MAGYARENGLISH

  • 1. gabonaalapú készítmények
  • 2. száraztészták
  • 3. kenyerek
  • 4. zöldségkészítmények
  • 5. gyümölcskészítmények
  • 6. italok
  • 7. zsiradékok
  • 8. húskészítmények
  • 9. tejtermékek
  • 10. konyhakész ételek
  • frissítve 2016. 01. 08.

     5. Gyümölcskészítmények
    (lekvárok, dzsemek, befőttek)

    w A gyümölcskészítményeknek ki kell elégíteniük a csökkentett energiatartalmú élelmiszerek iránt támasztott követelményeket, vagyis energiatartamuk legalább 30 %-kal legyen alacsonyabb, mint a velük összehasonlítható hagyományos terméké.

    A gyümölcsök/gyümölcskészítmények jelentős káliumforrások, míg nátriumtartalmuk kicsi, így figyelembe véve egyéb élelmiszereink magas nátriumtartalmát kedvezően alakíthatják étrendünkben a kálium/nátrium arányt. Élelmirost-tartalmuk szintén számottevő.