MAGYARENGLISH

  • 1. gabonaalapú készítmények
  • 2. száraztészták
  • 3. kenyerek
  • 4. zöldségkészítmények
  • 5. gyümölcskészítmények
  • 6. italok
  • 7. zsiradékok
  • 8. húskészítmények
  • 9. tejtermékek
  • 10. konyhakész ételek
  • frissítve 2016. 01. 08.

    10. Konyhakész ételek, tartósított készételek

    w Nátriumtartalom nem lehet több mint 3000 mg/10.000 kJ és a termék csökkentett zsírtartalmú, vagyis zsírtartalma legalább 50%-kal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható hagyományos terméké
    vagy
    w Nátriumtartalom nem lehet több mint 3000 mg/10.000 kJ és a termék csökkentett energiatartalmú, vagyis energiatartalma legalább 30%-kal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható hagyományos terméké

    Ebbe a csoportba sok, különböző jellegű (leves, főzelék, töltött tésztaféle, húsos ételek különböző körítéssel és egyebek) készítmény tartozhat. Mindegyik készítménynél azonban fontos követelmény a viszonylag alacsony zsír- és energiatartalom, valamint a mérsékelt sózás. A megfogalmazott kritériumok minden esetben a fogyasztásra kész élelmiszerre vonatkoznak.