MAGYARENGLISH

frissítve 2016. 01. 08.

fittness_vital_2.jpg

Vitál sonka

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen alkotóelemei a húsok. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű. A Szívbarát táplálkozás alapelveit követve jó minőségűnek számít az a hús, vagy húsból készült élelmiszer, aminek alacsony a zsírtartalma és a Na-tartalma.
A húsipar a zsírtartalom csökkentése vonatkozásában különösen érintve van, hiszen termékeink többsége valóban nagy zsírtartalmú, így jelentősen hozzájárul a lakosság rejtett zsírfelvételéhez. Az is igaz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának egyik előidézője a magas konyhasó tartalmú készítmények fogyasztása.
A só és zsír csökkentése – számos ipari szempontból jó tulajdonságai ellenére - jelentős kihívást de nem teljesíthetetlen feladatot jelent a húsipar számára.
Példa erre a Ringa Rt.-nél kifejlesztett Szívbarát termék, a Vitál sonka, amely a sertéscomb legértékesebb, világos, kevés zsírt tartalmazó részéből készül és amelynek alacsony koleszterin tartalma. A nátrium tartalom csökkentését a szívműködésre kedvező hatású kálium vegyülettel pótolták a termékben.
A termék 1999 óta viseli a Szívbarát logót.

Cikk:
Mérlegeljen! Szívbarát táplálkozás és húsfogyasztás (Ideál magazin 2004/6)

További információ