MAGYARENGLISH

frissítve 2016. 01. 08.


Fortunate hántolt árpa, zabpehely és zabkorpa

A gabonatermékek alkotják táplálkozásunk alapját. Nem mindegy hát, hogy a napi 5-9 egységnyi gabonaféléből összeválogatott táplálékunkat milyen alapanyagokból készítjük. A gabonatermékek szénhidrátforrásként, energiaforrásként szerepelnek étrendünkben. Lehet azonban más hasznuk is. Ha a gabonamagvakat a héjjal együtt őrlik vagy puffasztják, akkor a héj magas rosttartalma és ásványianyag-tartalma egyaránt növeli a gabona értékét. A teljes kiőrlésű, azaz a héjrészt is tartalmazó gabonakészítmények táplálkozásunk egyik legfontosabb élelmi rostforrását képezik.

Ilyen értékes gabonakészítménynek számít a Fortunate Kft. zabpehely és zabkorpa terméke. Mindkettő kitűnő alapanyag müzlikhez, vagy lisztel keverve sütésre is alkalmas. A hántolt árpa pedig egy méltatlanul elfeledett élelmiszer, amely a rizst kitűnően képes egyes ételekben helyettesíteni.

A Fortunate termékek 1999 óta viselik a Szívbarát megkülönböztető jelzést.

Cikk az Élelmezésvezető folyóirat
2003/9. számában.

További információ