Flora margarinkrém
Az Unilever Magyarország Kft. 1996-ban, tizenegy éve vezetette be és forgalmazza nagy sikerrel a Flora margarint, 1999-óta Szívbarát tanúsítással.
A Flora margarin előállításnál nem alkalmaznak hidrogénezést, így transzzsírsavat csak nyomokban tartalmaz.
A Flora margarin összetételében a legújabb tudományos ismeretek alkalmazásával több jelentős változás történt az elmúlt években.
2002-ben a népesség egészségi állapotának javítását célozta a zsírtartalom-csökkentés (60%-ra). 2003-óta a módosított összetételű Flora a tudományos trendeknek megfelelően már omega-3 zsírsavakat is tartalmaz (az n-6/n-3 zsírsavak aránya 7:1). 2004-óta a korábbi szívbarát összetétel megtartása mellett, további tudományosan megalapozott termékfejlesztés eredményeként B-vitaminokat (folsav, B6, B12) is tartalmaz, amelyeknek az erek és a keringési rendszer egészségének megőrzésében tudományosan bizonyított jelentősége van.
A Flora margarin 1999-ben előnyös zsírsav-összetétele miatt került be a Szívbarát termékek közé.
Cikk az Élelmezésvezető folyóirat 2003/11. számában
További információ