MAGYARENGLISH

frissítve 2016. 01. 08.

Flora majonéz

 

A Flora majonézzel a Flora szívbarát margarin legjellemzőbb összetételi előnyeit sikerült egy másik termékkategóriába is átvinni.

A Flora majonéz 62,5% olajat tartalmaz. Így, bár nem tekinthető csökkentett zsír- vagy energiatartalmú majonéznek, olajtartalma alacsonyabb, mint a piacon lévő két vezető márkáé (65-70%). Repceolajból készül, amelynek az általánosan használt olajok közt a legkisebb a telített zsírsavtartalma (8%), nagy az egyszeresen telítetlen és jelentős a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma, és ennek lényeges hányada omega-3 zsírsav.

 

100 g majonéz 5 g telített, 51 g telítetlen zsírsavat, ezen belül 12 g omega-6 és 5 g omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Transzzsírsav-tartalma 1% alatt van. A Flora margarinhoz hasonlóan jelentős mennyiségű folsavat (200 µg), B12- (1 µg), B6- (1 mg) és E-vitamint (10 mg) tartalmaz, ami a napi ajánlott felvétel 100%-a, a B6-vitamin esetében 50%-a 100 g termékben. Sótartalma 1,3%, így 100 g termék 0,5 g nátriumot tartalmaz. Tojásportartalma a szokásosnál kissé kisebb, így koleszterintartalma 0,05 g.

 

Az étkezési szokások vizsgálata alapján a majonéz átlagos adagja 30 g. Ez 15 g telítetlen, ill. 1,5 g omega-3 többszörösen telítetlen zsírsav felvételét biztosítja. Folsavból, B12- és E-vitaminból a napi ajánlott felvétel 30%-át, B6-vitaminból 15%-át fedezi. Nátriumtartalma 0,15 g, koleszterintartalma 0,015 g.

 

A Flora majonéz a Flora margarinhoz hasonlóan segít a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében:

  • Nagy telítetlen zsírsavtartalma elősegíti a vér koleszterinszintjének csökkenését.
  • Omega-3-zsírsavtartalma javítja az erek rugalmasságát, könnyíti a véráramlást.
  • Jelentős folsav- és B6-, B12-vitamintartalma elősegíti az erek és a keringési rendszer egészségének megőrzését.

Mindezen előnyös tulajdonságai miatt 2005 májusában Szívbarát tanúsító védjegyet nyert.

További információ